EVC

Specialist in EVC

We hebben uitgebreide ervaring met EVC, het Ervaringscertificaat.  Het is een modern arbeidsmarktinstrument dat zijn waarde steeds opnieuw bewijst bij het verzilveren van werkervaring en het versnellen van loopbaantrajecten. Bij een EVC-traject wordt in kaart gebracht wat mensen feitelijk op dit moment kunnen, los van de formele diploma’s. Werknemers hebben tenslotte het meeste wat ze kunnen en weten al werkende geleerd. Het is dus met name de opgedane werkervaring die nadrukkelijk wordt gewaardeerd.
Met EVC kunnen mensen hun positie op de arbeidsmarkt versterken. Je kijkt verder dan diploma’s die ooit zijn behaald. Vaak blijkt een korte en gerichte bijscholing het enige wat er nodig is om werknemer én organisatie veel meer te laten profiteren van reeds aanwezige kwaliteiten.

EVC in combinatie met een opleiding biedt mogelijkheden voor (groepen) medewerkers om
– een andere functie binnen een bedrijf te bereiken
– naar een andere functie te gaan buiten het bedrijf/sector
– nieuwe medewerkers geschikt te maken voor functies binnen uw bedrijf.

Volgens onderzoek uit 2010 maakt meer dan de helft van de 500-plus-bedrijven in Nederland gebruik van EVC, en bijna 30 procent van de middelgrote bedrijven.
EVC kan een katalysator zijn voor meer flexibiliteit en intersectorale mobiliteit op de arbeidsmarkt.

Het Ervaringscertificaat helpt medewerkers om te zien wat ze waard zijn en hun blik te verbreden, ook buiten het bedrijf. Het zet aan tot individueel leren en helpt bedrijven af te stappen van standaardopleidingen.

Onze bijdrage kan bestaan uit:
– Begeleiden van de implementatie van EVC in uw bedrijf
– Ontwerpen van upgrade trajecten
– Betrekken van samenwerkingspartners
– Projectleiding.

Lees hier verder over het aandeel dat Bergshoeff Advies had in het EVC-traject van ING Nederland.

Overheidscampagne EVC

EVCcampagne