Visie

“Mijn hart ligt bij het stimuleren van ontwikkeling. Door een goede opleiding en leren in het werk, mensen ertoe te verleiden verder te groeien in de dingen die echt bij hen passen. Juist in een werkomgeving kun je zoveel (over jezelf) leren. Al jaren ondersteun ik met veel plezier een keur van organisaties bij het verbeteren van prestaties, door leerprocessen bij medewerkers op gang te brengen.”

Talent

Organisaties maken daarbij nog veel te weinig gebruik van het talent van hun mensen. En in een sterk veranderende arbeidsmarkt kunt u zich dat niet permitteren. Leren is productiever als het aansluit bij de talenten die er zijn. Maar lang niet iedereen weet wat zijn of haar talenten zijn. Een organisatie die de ruimte geeft om dat te onderzoeken biedt medewerkers de mogelijkheid zelf hun loopbaan te sturen. En wordt daarmee een aantrekkelijker werkgever.

Inspireren tot leren

Een inspirerende leeromgeving is een voorwaarde voor enthousiasme, bevordert een klimaat waarin excelleren gewoon is en maakt doorgroeien gemakkelijker.  Zoeken naar de beste manier om leren leuk en aantrekkelijk te laten zijn; het vinden van de beste manier om een vak of beroep te leren, dat is de essentie.

Kansen creëren

Creativiteit vormt de rode draad door alles wat Bergshoeff Advies haar opdrachtgevers biedt. Ik zie snel kansen voor ontwikkeling en creëer graag samen met mijn opdrachtgevers een perfect passende oplossing!

Mensen in beweging zetten, kansen creëren voor ontwikkeling is voor mij een belangrijke drijfveer geweest in mijn werk.

Na mijn studie Pedagogiek werkte ik korte tijd als docent en lesstofontwikkelaar in het MBO. Vlak daarna kreeg ik de kans om een school op te zetten waar vrouwen zich konden omscholen voor kansrijke beroepen op de arbeidsmarkt. Ik werkte bij de Vrouwenvakscholen als leidinggevende, als adviseur en als landelijk accountmanager grote projecten. Een inspirerende ervaring!

Daarna opleidingsmanager bij ING. Twaalf jaar lang deed ik hier veelzijdige ervaring op  met het ontwerpen en organiseren van functiegericht leren. Met een toenemende aandacht voor leren in het werk. Zo richtte ik de ING Bank Academie op waar we met een team van 40 gastdocenten uit het bedrijf mooie trajecten bouwden en uitvoerden.

Toen ik mijn bedrijf Bergshoeff Advies begon, was een eerste grote opdracht om het Ervaringscertificaat te helpen implementeren bij ING. Bij EVC–trajecten draait het om het vergroten van de inzetbaarheid, verbreding en upgrading. Dat zijn thema’s waar ik nu op doorbouw bij nieuwe klanten. Strategisch opleidingsadvies, ook als interne adviseur bij bedrijven in veranderingen blijft een andere specialiteit waar ik veel ervaring van de afgelopen jaren in meeneem. Opdrachtgevers kennen mij als betrokken, analytisch en resultaatgericht. Ik schakel gemakkelijk op verschillende niveaus en bouw op permanente basis aan goede samenwerkingsrelaties. Zodat steeds weer nieuwe kansen voor ontwikkeling kunnen ontstaan.

 

Joke Bergshoeff
Bergshoeff Advies Twitter