Vergroten inzetbaarheid

Een helpende hand bij het vergroten van de inzetbaarheid.

Bedrijven veranderen. De hele arbeidsmarkt verandert. Maar mensen veranderen niet vanzelf mee, daar is wel eens iets extra’s voor nodig. Een stimulans, een prikkel desnoods, maar ook hulp.

Vooral de hulp van iemand die je laat zien dat er dingen mogelijk zijn waar je misschien nog niet aan had gedacht. Waardoor een prikkel ontstaat om weer te gaan leren. Efficiënte ontwikkelactiviteiten of ‘upgrading’ kunnen daarna medewerkers helpen om zich met betrekkelijk weinig moeite te verbeteren. Daardoor zijn ze veel beter in staat zich zelfstandig een nieuwe plek op de arbeidsmarkt te verwerven. Als dat nodig is.

Wie deze trajecten begeleidt, moet zowel interne als externe omstandigheden goed kunnen inschatten. Bij duurzame inzetbaarheid zijn veel factoren van belang, niet alleen opleiding. Hoe breng je mensen in beweging, wat kan de rol zijn van de leidinggevende?

Hoe ziet een efficiënt (groepsgewijs) upgrade-traject eruit? Kan een Ervaringscertificaat hier iets betekenen? Moet er gekeken worden naar perspectieven buiten het eigen bedrijf, en wat is daarvoor eventueel nog nodig? Wij helpen u graag bij een aanpak op maat.

De rol van Bergshoeff Advies kan zijn:
– (voor)onderzoek doen
– projectleiding, interim-ondersteuning bij implementatie
– advisering
– onderwijskundig ontwerp

Afhankelijk van duur en omvang van het project werken we samen met andere professionals uit ons uitgebreide netwerk.