EVC traject bij ING, een voorbeeld:

Bergshoeff Advies had een groot aandeel in het EVC traject van ING Nederland in 2010/11. ING had de invoering van het Ervaringscertificaat opgenomen in haar CAO. In een jaar tijd schreven zich ruim 1100 medewerkers in voor deelname.

Joke Bergshoeff tekende, samen met Terry Zwartjes als ING functionaris, voor de hele opzet en uitvoering van het EVC bureau, inclusief de communicatie met leidinggevenden, afspraken met ‘preferred suppliers’, voorlichtingsbijeenkomsten, inschrijving en monitoring. Kortom, alles wat bij een gedegen implementatie komt kijken.

Bij ING ging het om de uitvoering van een CAO afspraak over EVC.

“Ik heb 1,5 jaar intensief met Joke samengewerkt in de opzet van EVC binnen ING. Zij werkte vanuit haar eigen bedrijf en ik heb haar meegemaakt in de rol van externe collega.  Een mooie ervaring, omdat Joke een vrouw is van overzicht en ambitie, die gaat voor het hoogst haalbare. Zij is goed in het leggen van contacten en heeft veel aandacht voor communicatie en draagvlak. Een aanrader dus voor bedrijven die zaken van de grond willen tillen!”
Terry Zwartjes,
HR expert Employability ING

ING-werknemers over hun motieven voor, en ervaringen met, EVC:

“ Ik vond het leuk om EVC te doen. Toen ik de documentatie kreeg, vond ik ’t eerst wel tegenvallen wat je allemaal moest doen, maar als je het af hebt  geeft het wel een voldaan gevoel. Vooral als je in zo’n korte tijd een groot deel van je diploma binnen hebt’

‘Is een waardering dat ik meer kan en wil!’

Joke Bergshoeff over haar ervaringen met EVC-trajecten bij ING:

‘Wat echt opvalt, is hoe waanzinnig graag mensen over hun loopbaan willen praten. Er zijn er veel die onnodig het gevoel hebben vast te zitten, maar die wel rondlopen met de gedachte: wat zou er voor mij mogelijk zijn? Daar ruimte voor bieden opent de deur naar onvoorziene mogelijkheden’


diploma