Corporate Academy

Een eigen bedrijfsacademie : van idee tot realisatie

Steeds meer bedrijven brengen hun opleidings- en ontwikkelingsactiviteiten, van inwerktrajecten tot management development, onder in een Corporate Academy of bedrijfsacademie.

Vergroting van de inzetbaarheid is van enorm belang, maar er zijn genoeg situaties waarin het heel duidelijk is waar de directe prioriteiten liggen. Er zijn altijd werknemers die moeten leren hoe ze in hun bestaande functie beter kunnen presteren. Of die toe zijn aan een volgende stap in een vastliggend loopbaantraject.

Een bedrijfsacademie is een instrument voor strategisch HRD beleid, gericht op het realiseren van uw organisatiedoelen dat voorziet in:
– ‘Learning roadmaps’: functiegerichte leer-werktrajecten op maat
– Intern opleidingsadvies
– Een vast opleidingsaanbod met open inschrijving

Bergshoeff Advies ondersteunt organisaties bij het realiseren van een optimaal functionerende bedrijfsacademie. Zo’n traject begint doorgaans met  het helder krijgen de visie van uw organisatie op leren:  hoe sluit die visie aan bij de doelen van uw organisatie? Vervolgens stellen we vast wat de beste vorm, inrichting en dienstverlening is van uw academie. In nauwe samenwerking bepalen we  zaken als een goede opleidingstructuur, draagvlak, samenwerkingspartners en evaluatiemethoden.

Over opzet ING Bank Academie

“Als Programma-manager nam ik van nabij waar hoe Joke, zeer gedreven en met een hoge mate van organisatie-sensitiviteit, niet alleen de fundamenten maar het hele gebouw van de ING Bank Academie neerzette. Met een grote dosis eigen kennis over het ontwikkelen van medewerkers, maar ook de bereidheid te luisteren naar inzichten van haar team en haar klanten zorgde zij voor een winning spirit en een mooi resultaat. “

Peter Bilderbeek,  V.P. Mid Corporates, ING

informeel_sm